BTW zonnepanelen terugvragen?

 

BTW teruggave zonnepanelen

Sinds 20 juni 2013 mogen particulieren de betaalde BTW bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dat mag ook nog in 2014 en 2015. Ook de komende jaren blijft het terugvragen van de BTW op de zonnepanelen voor particulieren mogelijk. De betaalde BTW ( 21% en 6% BTW) op de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor particulieren is gemiddeld ongeveer 17-19% van de totale aankoopprijs! Het loont zeker de moeite om dit bedrag terug te vragen.van de Belastingdienst.

Let op: De BTW op aanschaf en installatie van zonnepanelen kan volledig worden teruggevraagd, hierop wordt wel een zgn. forfait aan BTW in mindering gebracht. De hoogte van dit forfait is afhankelijk van de capaciteit van de zonnepanelen.

Wij verzorgen voor alle particulieren de teruggave BTW van zonnepanelen, waarvan geldt:

  • installatie op of bij woonhuis in Nederland
  • u bent de bewoner
  • aangekocht bij een Nederlandse zonnepanelenleverancier en/of installatiebedrijf

Stuur ons een mail als u wilt dat wij voor u de BTW gaan terugvragen. Wij sturen u dan een formulier om alles voor u in gang te zetten.

 

Voor als u het zelf wilt doen

Om de betaalde BTW terug te ontvangen, dient U zich als BTW-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst in de maand dat u de zonnepanelen bestelt. Daarna doet u BTW-kwartaal-aangiften in het jaar dat deze zonnepanelen zijn aangeschaft en krijgt u de betaalde BTW terug. Vervolgens doet u een beroep op de Kleine Ondernemersregeling (KOR) en vraagt u een ontheffing van administratieve lasten vanaf jaar 2 aan, na goedkeuring daarvan hoeft u in de jaren na aanschaf van de zonnepanelen geen BTW-aangiften meer te doen.

 

Als wij het voor u doen

Als u met bovenstaande zaken niet bekend bent, is een ander is best een ingewikkeld proces. Wij kunnen bovenstaande werkzaamheden voor u verzorgen voor een prijs van € 119,- exclusief BTW ( de BTW van € 24,99 krijgt u terug van de Belastingdienst bij installatie van de zonnepanelen).

Bij installatie van zonnepanelen dient u zich tijdig aan te melden bij de Belastingdienst, formeel in de maand dat u de offerte getekend heeft of uiterlijk in de maand na het tekenen van de offerte. Tot op heden doet de Belastingdienst bij het overschrijden van deze termijn nog niet moeilijk, maar voor de toekomst is dit niet zeker.

 

Wat doen wij voor u:

  • Controleren of u aan alle voorwaarden voldoet;
  • Aanmelding en registratie BTW ondernemerschap bij de Belastingdienst;
  • Indienen van kwartaal-aangifte(n) BTW ( teruggave ) in het jaar van aanschaf van de zonnepanelen;
  • Invullen en versturen formulier betaling gegevens Belastingdienst;
  • Aanvragen ontheffing voor het doen van BTW-aangiften in de toekomst, vrijstelling op basis van Klein Ondernemers Regeling;
  • Beoordeling of de juiste beschikkingen/teruggaven door de Belastingdienst zijn afgegeven:
  • Aanspreekpunt telefonisch of per email voor uw eventuele vragen.

U krijgt alleen een rekening, wanneer u voldoet aan alle voorwaarden en teruggave van de BTW zeker is. De beoordeling of u voldoet aan de voorwaarden is gratis na aanmelding. Wanneer u niet hieraan voldoet: geen rekening en geen aanvraag voor teruggave BTW.